CTC – crush, tear, curl
Čajové lístky sa pri výrobe tohto typu čaju spracovávajú medzi dvoma ozubenými valcami, točiacimi sa oproti sebe rôznou rýchlosťou. Tie sa v týchto strojoch drvia, trhajú a zavinujú – po anglicky crush, tear, curl. Ide o prvú a dodnes najúspešnejšiu strojovú metódu spracovania čaju, ktorá môže kompletne prebiehať bez zásahu človeka. V Indii sa tento čaj pripravuje so slávnou zmesou korenín známou ako čaj Masala. (V našej ponuke pod názvom Yogi zmes)
3.50€ – 6.50€ s DPH
Popis
Lístky majú charakteristický granulovitý vzhľad, a poskytujú silný červenohnedý nálev výraznej chute, ktorá je však bez nejakého silnejšieho charakteru. Preto sa obzvlášť hodí na kombinovanie s mliekom a cukrom
Príprava: 2-3 g (2-3 čaj.lyžičky)/250 ml zovretej 90-99°C vody. Čaj vhodný na jeden silný nálev, kedy sa lúhuje 3-5 min., prípadne pre dosiahnutie silnejšej chute je možné ho povariť, prípadne doplniť mlieko a cukor pre lahodnejšiu chuť.
Ďalšie informácie
Gramáž | 50, 100 |
---|---|
Zloženie | Čierny čaj pravý |
Krajina pôvodu | India |